latinica  ћирилица
14/06/2021 |  19:31 ⇒ 20:21 | Аутор: РТРС

И. Сарајево: Уговори са 62 лица о запошљавању и самозапошљавању (ВИДЕО)

Директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић потписао је данас уговоре са 62 лица са подручја Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе, којима су одобрена средства по три програма самозапошљавања и запошљавања.
Потписивање уговора - Фото: СРНА
Потписивање уговораФото: СРНА

За ове двије општине одобрено је укупно више од пола милиона марака, а највише средстава односи се на програм "Заједно до посла" намијењен самозапошљавању дјеце погинулих бораца, демобилисаних бораца и ратних војних инвалида ВРС.

- Велико интересовање је било демобилисаних бораца широм Српске, па тако и у граду Источно Сарајево. Успјели смо да обезбиједимо додатна средства, тако да су фактички сви који су испунили услове прошли по том програму - рекао је Вујичић.

Уговори су потписани и за запошљавање циљних категорија у привреди и за програм регресног поврата доприноса за фирме које су у протеклој години повећале број радника.

Градске власти задовољне су спровођењем програма за запошљавање.

- Завод ради одлично сваке године, ове године уговори су склопљени са 62 послодавца, 23 из Источног Новог Сарајева и 39 са подручја Источне Илиџе, а укупно у цијелом граду Источно Сарајево нешто око 370 послодаваца - нагласио је градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић.

Ћосић је најавио и припрему документа који се односи на тржиште рада на подручју Источног Сарајева и требало би да укаже на евентуалне моделе нових запошљавања.