latinica  ћирилица
14/06/2021 |  22:25 ⇒ 15/06/2021 | 08:49 | Аутор: СРНА

Вучић очекује да Приштина у Бриселу настави свој шоу

Предсједник Србије Александар Вучић очекује да представници Приштине на сутрашњем наставку дијалога Београда и Приштине, "наставе свој шоу", јер их суштински не занима дијалог, већ локални избори које за октобар најављују на Косову и Метохији.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

- Занима их побједа на изборима и у складу са тим ће се понашати као да дијалог није ни постојао. Тражиће да буду равноправна страна као да смо двије државе. Пошто је то немогуће, могу да саслушам, да се насмијем на све то - рекао је Вучић у Бриселу за ТВ Пинк.

Вучић је најавио да постоје теме од изузетног значаја које ће сутра покренути, а међу њима је и она о несталим особама, те појаснио да је намјера да се први пут уђе у детаље и суштину тог проблема о којем Приштина не даје одговоре.

Он је истакао да га не интересује много шта ће сутра рећи Аљбин Курти о питању Заједнице српских општина већ шта ће Куртију рећи европски представници, те истакао да ће инсистирати да се формира ЗСО као што је предвиђено Бриселским споразумом из априла 2013. године.

Вучић је напоменуо да је највећи проблем трафостаница Валач у срцу сјеверног дијела Косова и Метохије.

- Имамо велике проблеме везано за енергетику јер покушавају да не дозволе дистрибуцију електричне енергије на сјевер покрајине - рекао је Вучић.