latinica  ћирилица
15/06/2021 |  07:06 ⇒ 18:05 | Аутор: РТС

Атланта преокретом дошла до изједначења (ВИДЕО)

Кошаркаши Атланте су на свом терену надиграли Филаделфију са 103:100 и дошли до изједначења од 2:2 у полуфиналној серији Источне конференције.
Богдан Богдановић (фото: Brandon Dill) -
Богдан Богдановић (фото: Brandon Dill)

Српски интернационалац Богдан Богдановић био је један од најефикаснијих играча и дао значајан допринос побједи свог тима.

Филаделфија је одлично ушла у меч на гостовању и убједљиво добила прве двије четвртине завршивши прво полувријеме са чак 18 поена предности па се учинило да ће доћи на корак до финала.

У наставку тим Атланте предвођен Тре Јангом и Богданом Богдановићем успијева да начини преокрет у посљедњој четвртини и меч уведе у неизвјесну завршницу.

У резултатској клацкалици успијевају да дођу до предности у самом финишу а Џоел Ембид је у последњем нападу промашио шут за изједначење, па су домаћини дошли до изједначења у полуфиналној серији.

У тиму побејдника Тре Јанг је био најефикаснији играч меча са 25 постигнутих поена уз 18 асистенција и 4 скока, а одлично га је пратио Богдан Богдановић захваљујући чијој тројци је Атланта дошла до првог вођства на почетку четврте дионице меча.

Српски интернационалац је меч завршио као други најефикаснији играч меча са 22 поена уз пет скокова.

У пораженој Филаделфији најефикаснији је био Харис са 20 поена уз 5 скокова, а Џоел Ембид је меч завршио са двоструким двоцифреним учинком од 17 поена, 21 скоком и 4 асистенције иако је један дио меча провео у свлачионици због повреде колена.

Борба Атланте и Филаделфије за пласман у финале наставља се новим мечом који ће се играти у четвртак од 01.30 часова по нашем времену у Филаделфији.