latinica  ћирилица
15/06/2021 |  08:03 ⇒ 08:06 | Аутор: РТС

Клиперси надиграли Јуту за изједначење, Ленард незадржив (ВИДЕО)

Кошаркаши ЛА Клиперса убједљиво су надиграли Jуту са 118:104 и изједначили на 2:2 у побједама у полуфиналној серији Западне конференције.
ЛА Клиперс - Јута - Фото: Screenshot
ЛА Клиперс - ЈутаФото: Screenshot

До друге побједе у Стејплс Центару Клиперсе су сјајном ефикасношћи предводили Каваи Ленард и Пол Џорџ.

Већ од самог старта тим из града анђела је самоувјерено ушао у меч на свом терену и прво полувријеме добио са чак 24 поена предности.

У наставку је Јута успјела да смањи предност, али чини се више због тога што су Клиперси успорили темпо и препустили им иницијативу, више него што су они побољшали ниво игре.

Ни једног тренутка побједа домаћина није доведена у питање, па су Клиперси дошли до изједначења у полуфиналној серији, а сјајно их је предводио тандем Ленарда и Џорџа уз подршку Маркуса Мориса који је погодио пет тројки из шест покушаја.

Ленард и Џорџ су меч завршили са по 31 поеном, а Морис је додао 24 коша чиме су у засејнак бацили одличну игру Донована Мичела који је на другој страни био најефикаснији играч меча са 37 постигнутих поена уз по пет скокова и асистенција.

Посебно незадржив је био Ленард који је са неколико инпресивних закуцавања "оверио" побједу свог тима и "запалио" друштвене мреже.

Дуел Клиперса и Јуте у полуфиналној серији наставља се у четвртак петом утакмицом која ће се играти у Солт Лејк Ситију.