latinica  ћирилица
15/06/2021 |  10:07 | Аутор: СРНА

Брнабић: Никад мање простора за дијалог због идеолошког фанатизма Албанаца

Премијер Србије Ана Брнабић изјавила да је данашњи дан и наставак дијалога Београда и Приштине изузетно важан, али да никада није било мање простора за преговоре због ставова и понашања албанске стране.
Ана Брнабић (Фото: © Tanjug / SAVA RADOVANOVIC) -
Ана Брнабић (Фото: © Tanjug / SAVA RADOVANOVIC)

- Жао ми је што нисам у Бриселу, свим срцем сам уз предсједника /Србије Александра Вучића/. Неће му бити лако, има немогућ задатак и велику одговорност. Никада нисам била тако забринута као сада око стабилности и безбједности на Косову и Метохији - рекла је Брнабићева.

Брнабићева је нагласила да ће Вучић покушати да направи простор за разговоре, тамо гдје тај простор, како је рекла, она не види.

- Причамо са људима који су идеолошки фанатици, не видим простор у наставку дијалога. Али, ниједна земља на свијету не може да замисли бољег преговарача од Александра Вучића. Жао ми је што је толика одговорност на њему - рекла је Брнабићева за Телевизију "Пинк".

Она је рекла и да је самит лидера земаља Балкана, недавно одржан у Тирани, био "потпуно небитан" за приштинску страну у односу на данашњи састанак у Бриселу, за "који су се дуго спремали".

Високи представник ЕУ за спољне послове Жозеп Борељ изразио је данас задовљство због наставка непосредног дијалога Београда и Приштине у Бриселу, преносе београдски медији.

- Подстичем обе стране да наставе дијалог без одгађања и да се усредсреде на резултате упркос свим потешкоћама. Дијалог неће бити лак, али процес је неопходан за људе на Космету и у Србији - рекао је Борељ уочи наставка преговора у Бриселу.