latinica  ћирилица
15/06/2021 |  11:43 ⇒ 11:45 | Аутор: СРНА

Почела здружена вјежба "Муњевити удар 2021" (ФОТО)

Узбуњивањем више од 15.000 припадника Војске Србије, рано јутрос почела је провјера борбене готовости војних команди, јединица и установа, а ове активности представљају увод у здружену тактичку вјежбу са бојевим гађањем "Муњевити удар 2021", саопштено је из Министарства одбране Србије.
Војска Србије (Фото:mod.gov.rs) -
Војска Србије (Фото:mod.gov.rs)

Провјера се реализује на основу директиве врховног команданта Војске Србије и предсједника Републике Александра Вучића како би се утврдио достигнути ниво оперативних способности Генералштаба, команди и јединица за извршење додијељених задатака.

Здружену тактичку вјежбу са бојевим гађањем "Муњевити удар 2021" на осам локација широм Србије у садејству изводе јединице Копнене војске, Ратног ваздухопловства и Противваздушне одбране /ПВО/, 72. бригаде за специјалне операције и 63. падобранске бригаде.

Током ових активности, биће реализовано више тактичких вјежби и тактичких вјежби са бојевим гађањем, а најкомплекснија ће бити здружена вјежба са бојевим гађањем ојачане тактичке групе у извођењу нападне операције, која ће бити одржана 27. јуна на привременом полигону "Пештер".

На крају вјежбе, 28. јуна, биће организован Отворени дан у Крагујевцу, када ће грађани бити у прилици да погледају приказ најновијих средстава ратне технике Војске Србије и средстава из развоја