latinica  ћирилица
15/06/2021 |  12:03 ⇒ 13:11 | Аутор: СРНА

Тегелтија: У процедуру упућено 12 законских рјешења

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија рекао је данас да је у парламентарну процедуру упућено 12 законских приједлога, те да су у фокусу закон о јавним набавкама, закон о Високом судском и тужилачком савјету и закон о сукобу интереса.
Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Зоран ТегелтијаФото: РТРС

 - Закон о јавним набавкама је већ у парламентарној процедури, закон о ВСТС-у биће на наредној сједници Савјета министара, док је закон о сукобу интереса у фази усаглашавања са Венецијанском комисијом - појаснио је Тегелтија, одговарајући на питање посланика СДС-а Мирка Шаровића колико је законских приједлога Савјет министара од почетка мандата упутио у парламентарну процедуру.

Тегелтија је рекао да је извјесно да се и закон о сукобу интереса нађе на дневном реду наредне сједнице Савјета министара.

Он је истакао да се за нека законска рјешења из области енергетике и правосуђа настоји постићи сагласност.

- Постоје опречна мишљења на нивоу ентитета и институција БиХ и заиста се настоји постићи сагласност и консензус - рекао је Тегелтија.

Предсједавајући Савјета министара је нагласио да су та законска рјешења предвиђена планом и програмом рада за ову годину