latinica  ћирилица
15/06/2021 |  13:07 ⇒ 13:09 | Аутор: СРНА

Бутковић: Биће обновљено свих 10 мостова

Министар мора, промета и инфраструктуре Хрватске Олег Бутковић рекао је данас у Брчком да ће, на основу споразума који је прошле године потписао са министром комуникација и транспорта у Савјету министара Војином Митровићем, бити обновљено свих 10 мостова који повезују БиХ и Хрватску, те да је један од њих и мост Брчко-Гуња.
Брчко - Олег Бутковић - Фото: СРНА
Брчко - Олег БутковићФото: СРНА

Бутковић је истакао да су хрватска Влада, ресорно министарство и "Хрватске цесте" изразили спремност и одлучност да по узору на Свилај и Градишку наставе још снажније градњу и обнову свих мостова који повезују двије земље.

Говорећи о одлуци о транзитном превозу преко граничних прелаза између БиХ и Хрватске, Бутковић је истакао да није било никаквих забрана ни ограничења протеклих 12 година, колико је одлука на снази.

Он је рекао да Хрватска није предузимала никакве радње да се ограничи транзитни превоз у Хрватску и да ће то питање бити ријешено у сарадњи сам Министарством комуникација и транспорта у Савјету министара на квалитетан начин.

- Обухватићемо све граничне прелазе, комплетан транзит и дозволити формално одлуком да то буде легално, онако како буде интерес БиХ - појаснио је Бутковић.