latinica  ћирилица
15/06/2021 |  14:44 ⇒ 14:45 | Аутор: СРНА

Еркић: Формиран Штаб акције "Сребреница 2021"

Формиран је Штаб акције "Сребреница 2021" који ће руководити припремама и активностима на обезбјеђивању јавног скупа 11. јула у Поточарима, рекао је данас начелник Сектора полиције у Полицијској управи Зворник Дражан Еркић.
Дражан Еркић - Фото: СРНА
Дражан ЕркићФото: СРНА

Еркић је нагласио да су у вези са безбједним одржавањем јавног скупа у Поточарима код Сребренице, чланови Штаба из Полицијске управе Зворник одржали низ састанака са организатором, односно члановима Одбора за обиљежавање 11. јула.

- Штаб акције је у овом периоду остварио сарадњу са свим безбједносним агенцијама у Републици Српској, Федерацији БиХ и шире, ради безбједног одржавања скупа у Поточарима - рекао је Еркић.

Он је нагласио да ће се ова безбједносна акција проводити у складу са свим епидемиолошким мјерама које буду на снази на подручју Републике Српске.

Према његовим ријечима, директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић завео је и ове године безбједносну акцију "Сребреница 2021" и формирао Штаб акције.

Говорећи о илегалним мигрантима, Еркић је рекао да су у мају на подручју Полицијске управе Зворник пронађена и евидентирана 262 мигранта, а у истом мјесецу годину дана раније њих 37.

Од евидентираног броја сви су били мушкарци и само једна жена. Из Пакистана евидентирано је 175 миграната, док су остали из других земаља Блиског истока.

Еркић је додао да на подручју Полицијске управе Зворник није било прекршајних и кривичних дјела које су починили илегални мигранти, нити су они били жртве кривичних или прекршајних дјела у мају.