latinica  ћирилица
15/06/2021 |  16:26 ⇒ 16:27 | Аутор: Б92

Кошаркашице Србије спремне за Европско првенство

Кошаркашице Србије Саша Чађо и Маја Шкорић изјавиле су да је тим спреман за Европско првенство, које у четвртак почиње у Шпанији и Француској.

Женска кошаркашка репрезентација је у понедјељак отпутовала у Валенсију, гдје ће на Европском шампионату бранити бронзану медаљу освојену прије двије године у Београду.

- Пут је прошао супер, имале смо први тренинг и мислим да смо га добро одрадиле. Полако се спремамо за оно што нас чека. Знамо да је прва утакмица најтежа, али ући ћемо са великом борбеношћу, као и увијек. То нам је главни циљ, да се боримо од првог до 40. минута, да пружимо што бољу игру и да побиједимо. Најјача страна ће бити та наша борбеност, то ће нам највише ићи у корист - рекла је Чађо у видео изјави достављеној медијима.

Шкорић очекује да ће добар рад на припремама донијети резултат.

- Пут је био напоран, али брзо смо на то заборавили. Први тренинг већ је одрађен и спремне смо за оно што нам долази. Очекивања су увијек велика, с обзиром на успјехе које смо имали у прошлости. Спремали смо се напорно, надам се да ће резултат из тога проистећи. Мало смо се опоравили од пута, осјетили смо терен, кошеве... Хала је прелијепа, услови за игру су одлични. Надам се да ћемо уживати у наредним данима - поручила је Шкорић.

Српски тим такмичење у групи Б у Ла Фонтети отвара у четвртак 17. јуна, први ривал биће селекција Италије у 18 сати.

Преостале дуеле у групи играће у матине термину од 12 сати у петак 18. јуна против Грчке, односно у недјељу 20. јуна против Црне Горе.