latinica  ћирилица
15/06/2021 |  16:34 ⇒ 22:10 | Аутор: СРНА

Бурсаћ: СНСД неће подржати Извјештај БХРТ-а

Шеф Клуба СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић-Бурсаћ изјавила је да ова странка неће подржати Извјештај о пословању БХРТ-а за прошлу и план рада за ову годину, наводећи да се води континуирана хајка на српске кадрове у овом медијском сервису.
Сњежана Новаковић Бурсаћ - Фото: РТРС
Сњежана Новаковић БурсаћФото: РТРС

- Два радника БХРТ-а, новинар и водитељ, суспендована су без претходно спроведеног дисциплинског поступка и утврђивања шта се заиста десило у конкретном случају - рекла је Бурсаћева новинарима у Сарајеву.

Она је истакла да у БХРТ-у од почетка постоји низ различитих пропуста, наводећи да су неки новинари фабриковали вијести у вези са српским чланом и предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком.

- Неки од чланова пословодства су потпуно занемаривали правила и процедуре за емитовање програма, пуштајући у етар контроверзне извјештаје из меморијалног центра Поточари - нагласила је Бурсаћева и додала да се таквим запосленима у БХРТ-у "ништ није десило".

Према њеним ријечима, СНСД је против таквог начина рада.

- У понедјељак очекујемо конституисање Управног одбора БХРТ-а. Пратићемо брижљиво понашања и када је у питању дисциплински поступак и када је у питању уопште понашање, јер је ово у најмању руку примјена двоструких стандарда и преседан директора према двјема новинаркама - рекла је Бурсаћева.

Говорећи о куповини зграде за Управу за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ, Бурсаћева је истакла да је став СНСД да ова управа мора да буде у Бањалуци, те да некима смета куповина пословног простора у овом граду.

- Чињеница је да се та куповина отеже већ осам година и да је на различите начине блокирана. УИО треба да се смјести у Бањалуци и да има адекватан простор - рекла је Бурсаћева.

Она је изразила сумњу у податке које је изнио посланик ПДП-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Бранислава Бореновића, те додала да тренутно не може да их провјерава.

Када је ријеч о вакцинама против вируса корона и вакцинацији грађана, Бурсаћева је истакла да је изјава посланика СДП-а Нермина Никшића, који је затражио да се провјере наводи да су вакцине којима се грађани БиХ вакцинишу у Србији заправо плаћене, примјер манипулације говорницом Представничког дома.

- Ако се ишта може провјерити, то су трагови новца. Не можете узети и пласирати новац са једног рачуна на други, без трага, без одлука - рекла је Бурсаћева.

Бурсаћева је позвала новинаре да информације везане за вакцине и вакцинацију буду брижљиво пласиране, како не би било отпора грађана према имунизацији, за коју је рекла да је један од највећих изума модерне медицине.