latinica  ћирилица
16/06/2021 |  08:29 ⇒ 08:35 | Аутор: sputniknews.com

Експлодирао аутомобил-бомба у војној бази у Колумбији, има повријеђених (ВИДЕО)

Двије јаке експлозије догодиле су се у војној бази у колумбијском граду Кукути, а у њима је повријеђено 36 људи, од којих двоје цивила.
Експлозија у Колумбији - Фото: РТРС
Експлозија у КолумбијиФото: РТРС

Колумбијски министар одбране Дијего Молано потврдио је да је експлодирао аутомобил-бомба у бази 30. бригаде колумбијске армије.

Како је додао, од 36 повријеђених, троје је у тешком стању.

Молано је назвао напад "терористичким актом" и објаснио да су два мушкарца ушла у бази бијелим "Тојотиним" пик-апом, представљајући се као званичници и да су они подметнули експлозију, пренио је РТ.

Одговорност за напад још нико није преузео, а Молано је рекао како је почетна хипотеза да су напад извели припадници побуњеничке љевичарске Националне ослободилачке армије, те да су под сумњом и "дисиденти из саме војске".

​Снимци који су се појавили на друштвеним мрежама показују веома јаку експлозију, која је оштетила не само базу, већ и зграде у оближњем насељу.

Колумбијски предсједник Иван Дуке казао је да је наредио Министарству одбране да започне хитну истрагу.

Иако је примирје између колумбијске Владе и бројних наоружаних фракција које сукобљавају деценијама, потписано још 2016. године, у овој земљи се догађају повремени напади на војску и полицију.

Посљедња експлозија у Кукути догодила се усред антивладиних демонстрација које трају још од априла и у којима је до сада погинуло 50 људи.