latinica  ћирилица
16/06/2021 |  12:05 ⇒ 20:09 | Аутор: СРНА

Влада Српске наставиће улагања у општину Пале (ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас на Палама да ће Влада наставити да улаже у ову општину која је важна локална заједница за Републику Српску.
Пале - Вишковић - Југовић - Фото: СРНА
Пале - Вишковић - ЈуговићФото: СРНА

- Пале су град у који се долази. Пале нису град из којег се одлази јер овдје имамо и повећање наталитета, повећање броја становника и све то нам даје за право да и у наредном периоду институције Републике Српске треба да помажу такве локалне заједнице и да их развијају на добробит свих грађана општине Пале и Српске - изјавио је Вишковић новинарима након састанка са начелником Пала Бошко Југовићем.

Вишковић је подсјетио на значајна улагања у протеклом периоду на подручју Пала, као што је изградња студентских домова, факултета, улагање у олимпијску планину Јахорину, у инфраструктуру према Јахорини, а све су то пројекти који у великој мјери доприносе развоју ове локалне заједнице.

- Ми ћемо та улагања наставити и у наредном периоду. Иако се не могу све ствари завршити у једној години, ипак треба да радимо у континуитету као што смо радили до сада - поручио је Вишковић.

Према његовим ријечима, Пале су једна од локалних заједница која редовно измирује своје обавезе, нема никаквих задужења, а они који знају како је ово мјесто изгледало прије 20 година морају да признају да су Пале данас уређена локална заједницу која је, не само административни центар, него и универзитетски центар.

Вишковић је захвалио Југовићу и његовим сарадницима на поштеном, домаћинском и коректном односу према свим грађанима који живе на Палама.

- Када имате човјека који домаћински управља локалном заједницом, онда то треба да служи на понос грађанима који ту живе - истакао је Вишковић.

Југовић је захвалио премијеру Вишковићу на посјети, те навео да су данас разговарали о важним инфраструктурним пројектима на подручју ове локалне заједнице које ће заједно реализовати Влада Српске и општина Пале.

- Разговарано је о изградњи објекта Факултета физичког васпитања и спорта уз Спортско-пословни центар `Пеки` која треба да почне ове године. Завршена је пројектна документација, додијељено је земљиште и улазимо у фазу расписивања и провођења тендерске процедуре - рекао је Југовић.

Он је додао да је на састанку било ријечи о изградњи зграде Полицијске управе Источно Сарајево на подручју општине Пале, као и о низу инфраструктурних пројеката.

- Не смијемо заборавити чињеницу да је Влада Српске једна од оних која је највише улагала у локалне заједнице, нарочито прошле године када је, због пандемија вируса корона, финансијски подржала градове и општине. Та помоћ је надомјестила средства изгубљена недовољним пореским примањима - рекао је Југовић.

Он је нагласио важност данашњег састанка на којем је договорен низ оперативних састанака у вези са реализацијом ових пројеката, који ће у наредном периоду бити одржани у Бањалуци и на Палама.

- У питању су крупни пројекти које неће бити могуће завршити ове године, али наредне дефинитивно хоће - поручио је Југовић.