latinica  ћирилица
16/06/2021 |  12:15 ⇒ 12:19 | Аутор: РТРС

Почела изградња и реконструкција 28 индивидуалних стамбених објеката у Власеници

У оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања, потпројекат БХ5, почела је изградња и реконструкција 28 индивидуалних стамбених објеката намијењених за повратнике и интерно расељена лица на подручју општине Власеница, саопштено је из Републичког секретаријата за расељена лица и миграције.
Власеница (фото: Републички секретаријат за расељена лица и миграције) -
Власеница (фото: Републички секретаријат за расељена лица и миграције)

Вриједност радова износи 825.000 КМ, а извођач је СЕТА ИНЖЕЊЕРИНГ ДОО из Завидовића, наводи се у саопштењу.

Пројекат се финансира средствима Развојне банке Савјета Европе.

- Овим пројектом ће 28 породица, интерно расељених лица и избјеглица с подручја општине Власеница ријешити свој стамбени проблем. Половина објеката ће бити саниранa или надограђенa, а половина ће бити изграђена од темеља - саопштено је из Секретаријата.

Такође се наводи да је ово само наставак сарадње с општином Власеница и циљ је да се овој популацији обезбиједе нормални услови за живот.

На подручју ове општине има још породица које спадају у категорију избјеглих и расељених лица, а које немају ријешено стамбено питање тако да је најављена даља помоћ овој категорији становништва.

Из Секретаријата подсјећају да је тренутно у завршној фази и изградња вишепородичног објекта са 20 станова у Власеници.

Представници Републичког секретаријата за расељена лица и миграције састали су се с начелником Власенице Мирославом Краљевићем с којим су обишли градилиште на којем је у току изградња поменутог стамбеног објекта, наводи се у саопштењу.

Овај објекат се такође гради у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања, потпројекат БХ3.