latinica  ћирилица
16/06/2021 |  13:13 | Аутор: СРНА

Вишковић: Исплаћена помоћ за око 2.200 демобилисаних бораца

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да је до данас обрађено око 2.200 захтјева за материјалну помоћ за социјално угрожене демобилисане борце и да су сви исплаћени.
Радован Вишковић - Фото: СРНА
Радован ВишковићФото: СРНА

Вишковић је навео да је запримљено око 14.000 захтјева, али да их локалне заједнице у Републици Српској још нису обрадиле и доставиле Министарству рада и борачко-инвалидске заштите.

- Морам да изразим своје незадовољство озбиљним нерадом локалних заједница које мјесец и више нису обрадиле све те податке и захтјеве, како би их доставиле ресорном министарству - изјавио је Вишковић новинарима на Палама.

Он је апеловао на све представнике локалних заједница у Републици Српској, да преко својих одјељења за борачко-инвалидску заштиту што прије обраде те захтјеве и доставе их ресорном министарству.

- Ми смо на тај начин жељели помоћи тим људима, али и да створимо социјалну карту, односно да знамо колико има те категорије становништва, како бисмо у наредном периоду нашли начин за рјешавање њиховог статуса - истакао је предсједник Владе Републике Српске.