latinica  ћирилица
16/06/2021 |  13:58 ⇒ 15:11 | Аутор: РТРС

Савјет за пољопривреду бијељинског СНСД-а покренуће низ иницијатива

Савјет за пољопривреду бијељинског СНСД-а покренуће низ иницијатива према Градској управи Бијељина и републичким институцијама, јер како је истакнуто на конференцији за новинаре, градоначелник Бијељине разријешио је начелника ресорног одјељења Стевана Тривковића и Градска управа функционише са само 20 одсто капацитета, с обзиром да нема ниједног начелника одјељења.
СНСД Бијељина - Фото: РТРС
СНСД БијељинаФото: РТРС

Савјет ће окупити што више пољопривредних произвођача како би се њихове идеје , приједлози и жеље прослиједиле Градској управи и надлежним републичким институцијама, истакао је предсједник Савјета Стеван Тривковић, додавши да Градска управа тренутно нема ниједног начелника одјељења.

- Успјели смо да у сарадњи са Министарством пољопривреде и са ИРБ-ом, да ставимо у фуинкцију Агррани фонд послије 20 година и да обезбједимо бескаматне кредите пољопривредницима - рекао је предсједник Савјета за пољопривреду ГО СНСД Бијељина Стеван Тривковић.

Савјет за пољопривреду ГО СНСД је осудио понашање градоначелника Бијељине који, како је истакнуто, није хтио да се састане са ресорним министром приликом његовог боравка у Семберији прошле седмице.

- На тај начин Градска управа и сви пољопривредни произвођачи су понижени - додао је Тривковић.

- ГО СНСД Бијељина као и комплетна структура СНСД и у наредном периоду представљаће кључ и носилац за развој Српске у пуном њеном капацитету - изјавио је предсједник ГО СНСД Бијељина Владимир Лазић.

Слободан Петрић члан Савјета је истакао да је ресорно Министарство имало два интервентног откупа у прошлој години.

- Издвојено је шест милиона KМ за произвођаче меса. Сада је у току мјера од пет милиона марака за подршку производњи меса - додао је Петрић.

Мићо Живић члан Савјета за пољопривреду бијељинског СНСД-аа је истакао да ће Савјет убрзо у сарадњи са пољопривредницима израдити базу података о културама са којим Семберија располаже и колики су тачни приноси.