latinica  ћирилица
16/06/2021 |  14:33 ⇒ 20:13 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Бошњачки министри закочили измјене Изборног закона

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија рекао је данас да Савјет министара нема механизам да покрене процедуру измјене Изборног закона у вези са Мостаром и Травником, јер нема подршке министара из реда бошњачког народа.
Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Зоран ТегелтијаФото: РТРС

Тегелтија је рекао да је на дневном реду сједнице Савјета министара био закључак да се Министарство правде задужи за израду Изборног закона у складу са иницијативим која је дошла из Дома народа парламента БиХ, али да су министри из реда бошњачког народа гласали против у оба круга гласања.

- Због несагласности у Савјету министара није могуће задужити Министарство правде да изради измјене овог закона - рекао је Тегелтија одговарајући на питање посланика Николе Ловриновића којег је занимало шта је учињено по закључку Дома народа да се Савјет министара задужи да у што краћем року, у складу са рјешењима у Изборном закону за Град Мостар, припреми и у парламентарну процедуру упуте измјене и допуне Изборног закона за општину Травник како би се локални избори 2024. године за ту општину спровели по новим изборним правилима.

Тегелтија је напоменуо да се према свакој иницијативи која дође на Савјет министара једнако поступа.

Он је истакао да у програму рада Савјета министара нису измјене и допуне Изборног закона.