latinica  ћирилица
17/06/2021 |  07:00 ⇒ 12:16 | Аутор: РТС

Aтланта на крилима Јанга из понора до брејка (ВИДЕО)

Кошаркаши Атланта Хокса славили су у Филаделфији резултатом 109:106 вративши се из минуса од 26 поена и тиме дошли на корак од пласмана у финале Источне конференције и вођства од 3-2 у серији. Слабо поентерско вече за Богдана Богдановића.

Хокси су у мечу који је одигран у испуњеном "Велс Фарго центру" успјели да се врате и извуку из заостатака од чак 26 поена (у трећој четвртини) највише захваљујући феноменалном Треју Јангу.

Он је три од својих 39 поена убацио на минут и по до краја са линије за слободна бацања, након што је фаулиран при шуту и донео предност свом тиму која је трасирала пут ка тјесној побједи. Јанг је уз сјајан поентерски учинак подијелио и седам асистенција саиграчима. 

Тако је је екипа из Џорџије комплетирала велики повратак (на почетку посљедњег квартала резултат је био 87:69) и дошла до брејка који ће јој омогућити да у наредном мечу на свом терену игра за пролаз у финале Истока.

- Ми се не предајемо без обзира на резултат. Поносан сам на овај тим. Имамо повјерења једни у друге. Сви се волимо и то се види на терену. Никада не одустајемо да вјерујемо док не чујемо посљедњи звиждук - рекао је Јанг непосредно послије утакмице.

Обично најбољи играч уз Јанга у овом плеј-офу, српски бек шутер Богдан Богдановић, синоћ није имао своје вече и меч је завршио са, за њега скромних шест поена (без погођене тројке из четири покушаја) и три скока за 24 минута у игри.

На његово поентерско мјесто "ускочили" су Џон Колинс са 19, Данило Галинари са 16 и ветеран Лу Вилијамс са 15.

У пораженом тиму Сиксерса, који се суочава са елиминацијом након губитка предности домаћег терена који је остварио као првопласирани тим Истока на крају регуларне сезоне, најбољи је био двојац Џоел Ембид (37 поена и 11 скокова) - Сет Кари (36 поена, седам скокова и седам "тројки").