latinica  ћирилица
17/06/2021 |  10:38 ⇒ 10:38 | Аутор: СРНА

Ухапшено 29 особа, потрага за још три

Полицијски тимови Унско-санског кантона, Кантона Сарајево и Средњобосанског кантона данас су извршили претресе на 32 локације и ухапсили 29 лица која се сумњиче за кривична дјела злоупотреба дроге и недозвољено посједовање оружја и муниције.
Полиција Федерације БиХ (фото: zenit.ba) -
Полиција Федерације БиХ (фото: zenit.ba)

У оквиру акције, кодног назива "Мрежа четири", у Зеници су ухапшене 23 особе, у Сарајеву двије и четири у Средњобосанском кантону, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Зеничко-добојског кантона.

Акција се спроводи у сарадњи са Федералном управом полиције и усмјерена је на хапшење и процесуирање лица која се сумњиче за кривична дјела злоупотреба дроге и недозвољено посједовање оружја и муниције.

Претреси су извршени с циљем проналажења и привременог одузимања предмета који могу да послуже као доказ у даљем поступку, те лоцирања и хапшења особа које су мете акције.

Неки од осумњичених су већ у притвору, а ова полицијска акција још није завршена, па се може очекивати да ће бити и још ухапшених.

Портпарол МУП-а Зеничко-добојског кантона Алдина Алић рекла је новинарима да је једна особа, која је такође мета акције, већ на издржавању казне у затвору, да су двије особе у притвору из претходне акције за трговину људима, а да се за три особе интезивно трага, те да је расписана потрага.

Ова акција представља наставак оперативних акција "Мрежа један", "Мрежа два" и "Мрежа три", које су спроведене у 2016, 2017. и 2019. години, и у оквиру којих је извршено на десетине претреса, већи број осумњичених лица је ухапшен, те су пронађене и одузете значајне количине опојних средстава, нелегалног оружја, новца и других предмета који потичу из кривичних дјела која су починила лица која су била мета оперативних акција, наведено је у саопштењу.

Повезане вијести:

У току наставак акције "Мрежа четири"