latinica  ћирилица
17/06/2021 |  10:50 ⇒ 10:50 | Аутор: СРНА

Сутра на Требевићу први лет туристичким балоном

У оквиру спортско-рекреативног центра Брус Требевић сутра ће бити одржана званична промоција пројекта "Уживај у региону Сарајево-Романија", у оквиру кога ће се десити и први лет туристичким балоном.
Поглед са Требевића на Сарајево под смогом - Фото: klix.ba
Поглед са Требевића на Сарајево под смогомФото: klix.ba

Пројект је усмјерен на развој туризма ове регије кроз креирање нових туристичких производа и њихову промоцију на међународном тржишту. Фокус ће бити на опремању вањских локација, те јачању капацитета микро, малих и средњих предузећа у оквиру туризма и интернационализацији њихове туристичке понуде, саопштено је из Туристичке организације "Јахорина".

Медијима ће се обратити директор Туристичке организације "Јахорина" Игор Тошић, начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић, градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац.

Овај пројекат, који се реализује у оквиру пројекта "ЕУ4Бизнис", имплементирају Туристичка организација "Јахорина", Градска развојна агенција Источно Сарајево, Привредна комора Републике Српске и привредни субјект "Станишић" Пале.

"ЕУ4Бизнис" је пројекат ЕУ који се проводи ради јачања економије БиХ и његова укупна вриједност је 16,1 милион евра. Заједнички га финансирају ЕУ са 15 милиона евра и Њемачка са 1,1 милион евра.

Од априла 2018. до марта 2022. године, пројекат заједно проводе Њемачко друштво за међународну сарадњу /ГИЗ/, Међународна организација рада /ИЛО/ и УНДП.