latinica  ћирилица
17/06/2021 |  12:23 | Аутор: РТРС

Потписан уговор о електрификацији 13 стамбених јединица

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Републике Српске Љубо Нинковић је потписао уговор с Миланом Богојевићем, директором предузећа Миг електро Мркоњић Град, за извођење радова на електрификацији 13 стамбених јединица у општинама Брод, Дервента и Фоча.
Потписивање споразума - Фото: РТРС
Потписивање споразумаФото: РТРС

- Вриједност пројекта износи 117.000 КМ. Рок за извођење радова је 120 календарских дана од дана потписивања Записника о увођењу Извођача у посао. Овим пројектом биће извршена електрификација двије стамбене јединице у општини Брод, десет стамбених јединица у општини Дервента и једна стамбена јединица у општини Фоча - саопштено је из Републичког секретаријата за расељена лица и миграције.

Нинковић је рекао да се много у претходном периоду радило на рјешавању њиховог проблема и да је, поред обнове и реконструкције стамбених јединица, веома важан фактор нормалног живота ове категорије становништва и обнова путне, водоводне и електроинфраструктуре за коју треба издвојити значајна средства.

- Секретаријат и Влада Републике Српске се труде да учине све како би помогли у рјешавању проблема избјеглих и расељених лица која нису ријешила свој статус и гдје се, углавном, ради о социјално најугроженијим категоријама - додао је Нинковић.

Уговор је закључен између Министарства за људска права и избјеглице у Савјету министара, Фонда за повратак БиХ и Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Српске, с једне стране и Извођача радова Миг електро Мркоњић Град, с друге стране, у циљу реализације Програма стамбеног збрињавања, потпројекат БХ2, који је успостављен Споразумом о гранту између Развојне банке Савјета Европе и БиХ, а у вези с Регионалним стамбеним програмом (РСП).