latinica  ћирилица
17/06/2021 |  13:49 ⇒ 13:51 | Аутор: СРНА

Управа Цетињског манастира: На дјелу антицрквена хајка

Управа Цетињског манастира демантовала је данас "медијске спинове" о девастацији манастира и поручила да то представља наставак антицрквене хајке и намјеран покушај дизања тензија и вјештачког изазивања инцидената.
Цетињски манастир (фото: wikipedia.org / Koroner) -
Цетињски манастир (фото: wikipedia.org / Koroner)

Из Управе наводе да су се огласили поводом злонамјерних објава на друштвеним мрежама и појединим интернет порталима о наводној девастацији у Цетињском манастиру и данашњег непримјереног понашања групе грађана у овом манастиру и пред њим.

У саопштењу се појашњава да се посљедњих седмица врши замјена плочица и унутрашње водоводне и канализационе инфраструктуре, која је од вишедеценијске употребе дотрајала и не служи својој сврси.

Након уређења и поплочавања простора око Цетињског манастира прије петнаестак година, које је комплетно извршено у организацији државних власти, наводе из Управе, дошло је до слијегања терена, што је довело до оштећења главних канализационих водова.

- Свака прича мимо ове служи само за наставак антицрквене хајке и представља намјеран покушај дизања беспотребних тензија и вјештачког изазивања инцидената - наводе у саопштењу из Управе Цетињсмког манастира.

Медији преносе да испред Цетињског манастира грађани протестују, захтијевајући да се радови обуставе док се надлежне институције не изјасне да ли за њих постоји дозвола.