latinica  ћирилица
17/06/2021 |  15:55 ⇒ 15:59 | Аутор: СРНА

Никола Зекић - вансеријски таленат са великим циљевима

Шеснаестогодишњи тенисер Никола Зекић из Зворника, који је освојио отворено Првенство Србије до 18 година, изјавио је данас Срни да већ годину дана игра АТФ свјетске турнире и налази се међу 250 играча на свијету, а да се за десет година види међу педесет на АТП листи.
Никола Зекић - Фото: СРНА
Никола ЗекићФото: СРНА

Главна мотивација му је, каже, тенисер Новак Ђоковић.

- Циљ ми је да до краја године будем око стоте позиције, како бих могао играти гренд слемове следеће године - навео је Никола у Милићима, гдје је предсједник Компаније и Групације "Боксит" Рајко Дукић организовао за њега пријем, имајући у виду да је "Боксит" три године спонзор ове успјешне спортске каријере.

Зекић је изјавио да за двије седмице путује у Украјину гдје игра два турнира, након тога слиједе такмичења у Србији, па АТФ турнири.

- Надам се да ћу се након тога позиционирати тамо гдје ми и припада мјесто, а за десет година се видим међу педесет на АТП листи. Без Компаније Боксит и предсједника Дукића не бих могао тренирати и бити тамо гдје сам сада, тако да, велико им хвала - изјавио је Никола.

Никола Зекић тенис је почео да тренира са седам година испред његове зграде у Зворнику, гдје је урадио и прве тренинге. Након тога, на тениским теренима његовог првог тренера Милоша Јовановића у Дивичу тренирао је до 11 године.

- У мојој тениској каријери са 11 година одлазим на Златибор, гдје сам провео четири године. Једини проблем је био што није било довољно спаринга нити квалитетних играча, и зато се селим у Београд, гдје тренирам последње четири године- изјавио је Никола.

Он је рекао да су, након освајања турнира у Српској, услиједиле побједе и у БиХ, а касније и у Србији, па као шлаг на торту два турнира у Европи.

Никола похађа Средњу школу "Коста Цукић" на Новом Београду, смјер спортска гимназија и одличан је ученик.

Дукић је изјавио Срни да му је драго што је Никола успио да освоји награду Србије и што је као мали дјечак препознао свој хоби као шансу да, радећи на њему, може и да напредује, али и да оствари значајне резултате.

- Боксит је већ три године Николин спонзор и тако ће бити и даље. Гледаћемо да у то укључимо и Дрина осигурање, а потрудићу се пронађемо и додатне спонзоре - изјавио је Дукић и додао да оно што "Боксит" сада улаже у Николу за ову компанију није много, а младом тенисеру итекако помаже.

Отац младог тенисера Николе, Горан Зекић је велика подршка сину, а Срни је изјавио да је захвалан предсједнику Компаније "Боксит" што им пружа велику помоћ.

Он је истакао да је Никола вишеструки првак Републике Српске, јер је, прије свега, и почео у Републици Српској, у Зворнику, гдје су направљени први кораци, након тога услиједила је медаља првака БиХ, а логичан корак је била и Србија.

- Први турнир на ком је Никола учествовао је било државно првенство, гдје је без проблема постао првак са само 12 годиина. Сви су тада у Србији видјели да се ради о вансеријском таленту. Ми смо као породица добили држављанство Србије, да би већ пету годину за редом играо за репрезентацију Србије - изјавио је Зекић.

Он је додао да су пред његовим сином велики и захтјевни циљеви, а 19. јула ће учествовати на првенству Европе у узрасту до 18 година, а он има шеснаест.

- Таленат свјетских размјера не недостаје, и то су сви стручњаци потврдили, само је на нама свима, мени као оцу, његовој породици и Николи, као и људима добре воље, а прије свега предсједнику Боксита Рајку Дукићу, да му направимо амбијент и дамо логистичку подршку, да би он имао услове које имају и остали врхунски таленти а резултати ће доћи, у то нема сумње - рекао је Зекић.

На годишњем нивоу буџет за Николу је око 40.000 евра, а то подразумијева око 20 турнира широм Европе, властитог тренера који је задужен за кондицију, струку и техничке ствари и још доста тога.