latinica  ћирилица
17/06/2021 |  18:55 ⇒ 19:01 | Аутор: РТРС

Нема више склањања флашица, УЕФА пријети казнама (ВИДЕО)

Изгледа да мањка квалитетног фудбала на Европском првенству, пошто је данима једна од главних тема “шах“ са флашицама кока-коле и пива на конференцијама за штампу.
Роналдо склања флашице кока-коле - Фото: Screenshot
Роналдо склања флашице кока-колеФото: Screenshot

Талас је покренуо Кристијано Роналдо, који је склонио двије флашице кока-коле које су стајале испред њега на конференцији, јер је противник газираних пића. Након њега је Пол Погба склонио бочицу пива хајнекен, пошто је противник алкохолних пића из вјерских разлога.

Онда је Мануел Локатели након побједе италијанске репрезентације над Швајцарском такође склонио кока-колу, а комплетни циркус је финиширао селектор Русије Станислав Черчесов који је урадио потпуно контра ствар: он је отворио флашицу чувеног газираног сока и – попио га.

Стога је Европска фудбалска унија (УЕФА) обавестила фудбалере и селекторе да више нема дирања ни кока-коле ни хајнекена на конференцијама, јер те бочице нису ту случајно - ту су као рекламни материјал, а може се само претпоставити колико је УЕФА инкасирала за то.

Из УЕФА су поручили да би национални савези требало да информишу своје играче о обавезама које су преузете када су дошли на ЕП и да ако до кажњавања дође, то ће ићи преко леђа савеза, а не директно са рачуна играча.