latinica  ћирилица
17/06/2021 |  22:27 ⇒ 22:54 | Аутор: РТРС

Николина Џебо за РТРС: Желимо директно у четвртфинале ЕП (ВИДЕО)

Велико изненађење приредиле су кошаркашице Босне и Херцеговине на старту Европског првенства. Оне су побиједиле Белгију, 70:55.
Николина Џебо (Фото: КСБиХ) -
Николина Џебо (Фото: КСБиХ)

У свом првом наступу још од 1999. године, тим Горана Лоје, славио је убједљиво против тима који је на претходна два Европска шампионата играо у самој завршници.

У разговору за нашу Телевизију, Никола Џебо, репрезентативка БиХ, истиче да су показале да нису случајно на ЕП.

- Утакмицу смо почели од старта агресивно. Договор из свлачионице смо испоштовали, те смо се првенствено фокусирали на одбрану, јер нам је био циљ да што боље одиграмо. Морам да истакнем да је било тешко, Белгија је одлична репрезентација, али и ми смо показали да нисмо случајно ту, те да нам је са пуним правом мјесто на Еуробаскету - истакла је.

Џебо, која наступа за бањалучки Феникс, каже да је сада циљ директно изборити пласман у четвртфинале. Већ сутра од 12 часова играју против Турске, која је изгубила 25 поена разлике од Словеније.

- Сада су нам порасле амбиције, желимо да се директно пласирамо међу осам. Идемо утакмицу по утакмицу, већ сутра очекују нас Туркиње, и надамо се побједи - додала је Џебо.