latinica  ћирилица
18/06/2021 |  07:13 | Аутор: РТРС

Повољни услови за вожњу

У Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се на већини путева одвија редовно и услови за вожњу су повољни, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.
Бањалука -
Бањалука

 Због радова, измијењен је режим саобраћаја и постављена је привремена саобраћајна сигнализација на дионици магистралног пута Дервента-Дервента /Жировина/, у дужини од 1.55 километара, као и на дионици Клашнице један-Горња Вијака један.

Због радова измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Љубогошта-Пале у тунелу "Каловита брда" и на дионици магистралног пута Црна Ријека-ентитетска граница /Угар/ у тунелу "Угар", те на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина због санације клизишта.

У току су радови на дионици магистралног пута Руданка-Добој, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја на споју магистралног пута и прилазног пута према петљи Руданка, на ауто-путу "9. јануар".

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Саобраћај је због клизишта обустављен на регионалном путу Мраковица-Градишка, дионица Мраковица-Подградци, док се због одрона, на дионици Козарац-Мраковица саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

Због радова на реконструкцији дионице раскрснице магистралног пута Ивањска-Шарговац и локалног пута Залужани-Драгочај у насељу Рамићи, измијењен је режим у одвијању саобраћаја и постављена привремена сигнализација.

У току су радови на изградњи кружне раскрснице на укрштању магистралних путева Милићи-Власеница-Хан Пијесак и Власеница-Тишћа, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Због извођења деминерских радова долази до обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја, на дионицама магистралног пута Брод-Оџак /мјесто Клакар Доњи/ од 8.00 до 15.00 часова и регионалног пута Дервента-Подновље, у мјесту Горњи Божинци од 8.15 до 15.05 часова.

На дијелу магистралног пута Бијељина-Угљевик у току су радови на уређењу пута, због чега се саобраћа наизмјенично, уз постављену привремену саобраћајну сигнализацију.

На регионалном путу Чајниче-Миљено у мјесту Луке, због активирања клизишта, саобраћај се одвија отежано једном саобраћајном траком.

Због радова на реконструкцији дионице регионалног пута Језеро-Шипово, саобраћај ће се повремено обустављати од 7.00 до 17.00 часова, по потреби, у трајању до један сат.

На дионици регионалног путног правца Стари Мајдан-Ламовита због извођења радова долазиће до измјене у одвијању саобраћаја.

Због радова измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Модрича један-Вукосавље /Јакеш/-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-ентитетска граница /Каруше/, као и на дионици Црквина-Модрича један, а постављена је привремена сигнализација.

Због радова на реконструкцији дионице регионалног пута Тедин Хан-ентитетска граница /Криж/, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због активираних клизишта једном саобраћајном траком наизмјеничним пропуштањем возила саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Превоз вангабаритног терета кретаће се на дионицама путева: Бањ Брдо-Гранични прелаз Рача /до 16. јула/, међуентитетска линија Станић Ријека-Гранични прелаз Брод /до 26. јуна/, међуентитетска линија Језеро један-Мркоњић Град-међуентитетска линија Велечево, међуентитетска линија Бањ Брдо-Гранични прелаз Рача /до 30. јуна/. Возачи треба да возе опрезније и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Од 2. јуна на снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље због оштећења коловоза.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона, на надвожњаку број 238 на дионица магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн јер нема дозвољену носивост за реална саобраћајна динамичка оптерећења.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 20 до 30 минута