latinica  ћирилица
18/06/2021 |  08:41 ⇒ 09:00 | Аутор: РТС

Бакси изборили седми меч у сјајној серији против Нетса (ВИДЕО)

Екипа Милвокија славила је у, за њих елиниминационој, шестој утакмици полуфиналне серије против Бруклина са 104:89 и тако изборила седму и одлучујућу утакмицу за пласман у финале Источне конференције.
Бруклин - Милвоки - Фото: РТС
Бруклин - МилвокиФото: РТС

Предвођени Јанисом Адеткумбом и Крисом Мидлтоном, који су комбиновано убацили 68 поена, Бакси су и трећи пут одбранили домаћи терен и одвели серију у ”мајсторицу” (3-3), која ће се играти у ноћи између суботе и недјеље у Бруклину.

И овај меч обиљежиле су игре у серијама, Милвоки је рано стекао двоцифрену предност (14 поена вишка у другом кварталу), да би Бруклин у неколико наврата и налета стизао заостатак, али за разлику од четвртог и петог меча није имао снаге за потпуни преокрет.

"Грик фрик" је меч завршио са убачених 30 поена и ухваћених 17 скокова, док је Мидлтон постигао рекорд каријере у плеј-офу од 38 поена, уз 10 скокова те по пет асистенција и украдених лопти.

Плејмејкер Џру Холидеј је додао 21 поен уз осам скокова и пет асистенција, у мечу у којем је клупа Бакса постигла свега четири поена.

Екипа из Висконсина је шутирала некарактеристично лоше за три поена (7 од 33), али је надиграла притивника у поенима из контранапада (26-4).

На другој страни, у редовима Нетса који су поново били лишени услуга Кајрија Ирвинга, још једном је је најистакнутији појединац био Кевин Дурент.

Он је послије спектакуларне партије у петом мечу (49 поена) овога пута убацио 32 поена уз 11 скокова, док је Џејмс Харден забележио 16 са подијељених седам асистенција.

Меч одлуке играће се у "Барклајс центру" у Бруклину у ноћи субота на недjељу од 02.30.