latinica  ћирилица
18/06/2021 |  10:01 ⇒ 11:10 | Аутор: РТРС

Врховац: Омогућити брже и лакше инвестирање у Српску (ВИДЕО)

Директор Инвестиционо-развојне банке Дражен Врховац рекао је да је основни циљ Прве инвестицоионе конференције да се домаћим и страним инвеститорима омогући да на најбржи и најлакши начин инвестирају у Српску.
Дражен Врховац -
Дражен Врховац

Врховац је нагласио да су, како у ИРБ-у, тако и Влади Српске, потпуно убијеђени о неопходности креирања једног оваквог догађаја на највишем нивоу и о потреби промишљања о правцима развоја и начина како помоћи привреди Српске, те домаћим и страним инвеститорима да на најбржи и најлакши начин инвестирају у Српску.

- Када кажем највиши ниво, не мислим само на политички, већ на директоре банака, привреднике, како међународне који инвестирају у Српску, тако и домаће - рекао је Врховац.

Навео је да је конференција замишљена у шест панела.

- Надам се да ће учесници и модератори моћи да допринесу да тим ИРБ-а креира најконкретније закључке који ће бити презентовани јавности и Влади Републике Српске - поручио је Врховац.

Врховац је изразио наду да ће ти закључци наћи мјесто у стратешким документима Владе Републике Српске и да ће се на тај начин у Српској системски бавити развојем привреде.

Прву Инвестициону конференцију организује Инвестиционо-развојна банка Републике Српске, поводом обиљежавања дана ИРБ-а и 14 година од њеног оснивања.

На конференцији учествују званичници Републике Српске, представници послодаваца и Привредне коморе.