latinica  ћирилица
18/06/2021 |  10:03 | Аутор: СРНА

Мандић: Тражимо нову владу или ванредне парламентарне изборе

Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић изјавио је да је Резолуција о Сребреници, коју је усвојио црногорски парламент, само наставак низа потеза власти који се доносе супротно вољи народа у Црној Гори, због чега, како је рекао, ДФ тражи нову владу или ванредне парламентарне изборе.
Андрија Мандић - Фото: РТРС
Андрија МандићФото: РТРС

Он је навео да су одмах након 30. августа у Црној Гори почели процеси који су класична издаја бирачког тијела, а који су требали да се заврше тако што ће српски народ у Црној Гори бити смјештен тамо гдје је и планирао раније црногорски предсједник Мило Ђукановић.

Мандић је за ТВ "Пинк" рекао да се издаја бирачког тијела огледа и у томе што су од почетка кренули покушаји да се од Демократског фронта направи ДПС из 1997. године, преносе медији.

- Ми никада нисмо пристали на то, а та издаја је кулминирала доношењем у Скупштини Резолуције о Сребреници и смјеном министра правде Владимира Лепосавића. Сада је јасно свима - /премијер Црне Горе/ Здравко Кривокапић се налази на мјесту које не заслужује. Ми сада бојкотујемо парламент, а рјешење може да нађе парламентарна већина. Тражимо нову владу или, ако око тога не можемо да се договоримо, ванредне парламентарне изборе - истакао је Мандић.

Он је рекао да се у Црној Гори наставља са антисрпском политиком.

- Ствари су, међутим, другачије у односу на вријеме прије 30. августа прошле године. Српски народ у Црној Гори је осјетио да може да побиједи и све ове издаје неће спријечити Србе да се изборе за своја права. Нема више повратка на мјесто које нам је спремио Ђукановић - поручио је Мандић.

Говорећи и Резолуцији о Сребреници, коју је Скупштина Црне Горе донијела синоћ, Мандић је оцијенио да је Црна Гора одабрана као платформа за ту резолуцију.

- Сада ће неки да трче по региону и носе текст ове резолуције тражећи да га парламенти доносе у истом облику као Црна Гора. Та резолуција је само наставак низа потеза власти који се доносе супротно вољи народа у Црној Гори - рекао је Мандић.

Скупштина Црне Горе изгласала је синоћ Резолуцију о забрани негирања наводног геноцида у Сребреници. За њено усвајање гласало је 55 посланика, против је било 19, а уздржано седам.