latinica  ћирилица
18/06/2021 |  10:27 | Аутор: СРНА

Анђелковић: Цементирање лажи о Сребреници

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић изјавио је Срни да је парламент Црне Горе, усвајањем Резолуције о Сребреници, прихватио "лаж која санкционише истину" и оцијенио да је резолуција сама по себи "цементирање лажи о Сребреници".
Драгомир Анђелковић (Фото: mc.rs) -
Драгомир Анђелковић (Фото: mc.rs)

- Оваква резолуција је срамна и несхватљива, јер сви добро знамо да нити се десио геноцид, нити је број од 8.000 жртава утврђен, него је "напумпан". Такве ствари нису радиле ни многе друге државе које су историјски антисрпске. Црна Гора је држава српских корена и то има посебну тежину - нагласио је Анђелковић.

Према његовим ријечима, испоставило се да премијер Црне Горе Здравко Кривокапић са својом политиком оличава исто оно што је радио Мило Ђукановић, а то је политика идентитетског геноцида, дјеловања против интереса сопственог народа и коријена сопственог народа.

- Када Црна Гора тако нешто прихвати онда је бацила велику љагу на све оно што су урадили Његош, краљ Никола и сви великани Црне Горе. Они су се борили за Црну Гору. Ово је цементирање лажи - истакао је Анђелковић.

Он је додао да они који су измислили лаж о сребреничком геноциду знају да лаж не може да се брани аргументима него само законима.

- Сада настоје да све државе у региону прихвате ту законску регулативу којом би ту лаж браниле, тако да ћемо се са тим суочавати, али на нама је да се боримо и даље - закључио је он.

Скупштина Црне Горе изгласала је синоћ Резолуцију о забрани негирања наводног геноцида у Сребреници.

За усвајање Резолуције гласало је 55 посланика, против је било 19, а уздржано седам.

Резолуција, између осталог, подразумијева "да парламент осуди и признаје да се у Сребреници догодио геноцид и да је убијено више од 8.000 Бошњака".

Текст резолуције предвидио је и да 11. јул буде проглашен Даном сјећања на жртве Сребренице, да се афирмише мир и стабилност и да се позову јавне институције да истраже ратне злочине.