latinica  ћирилица
18/06/2021 |  11:45 | Аутор: СРНА

Мајкић: Ова издаја се не може заборавити

Српски делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић оцијенила је да су као бомба одјекнули синоћње изгласавање у црногорском парламенту резолуције о Сребреници и смјена министра правде Владимира Лепосавића и поручила да се ова издаја не може заборавити.
Душанка Мајкић - Фото: СРНА
Душанка МајкићФото: СРНА

- Сада када су највећи свјетски ауторитети почели да оспоравају догађаје у Сребреници из претходног рата, црногорски парламент се одлучио на овај срамни корак уперен против цијелог српског народа - истакла је Мајкићева у изјави за Срну.

Према њеним ријечима, жалосно је у шта су се претворили снага и енергија вишемјесечних литија за које се очекивало да ће родити неку нову Црну Гору, о којој је пјевао Његош.

Мајкићева је нагласила да је зато Србима тешко прихватити да се само за једно вече изгласавањем ове срамне антисрпске резолуције Црна Гора вратила на пут који јој је зацртао актуелни предсједник Мило Ђукановић.

- Данас када су све але кренуле на Србију, Републику Српску и српски народ издаја је најснажнија ствар која се једном народу може учинити и никада се не може заборавити - поручила је Мајкићева.

Скупштина Црне Горе изгласала је синоћ Резолуцију о забрани негирања наводног геноцида у Сребреници. За њено усвајање гласало је 55 посланика, против је било 19, а уздржано седам.