latinica  ћирилица
18/06/2021 |  13:28 | Аутор: СРНА

Наредних дана сунчано и топло, у уторак тропска ноћ

У Републици Српској ће наредних дана бити сунчано и вруће уз малу дневну облачност, у већини предјела са највишом дневном температуром од 30 до 38 степени Целзијусових, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.
Врућине тек слиједе - Фото: РТРС
Врућине тек слиједеФото: РТРС

Сутра ујутро ће у већини предјела бити ведро и сунчано, а током дана сунчано уз малу до умјерену дневну облачност, веома топло, у многим предјелима вруће. Послије подне може доћи до умјереног развоја облака који локално понегдје може условити грмљавину и по који краткотрајни пљусак.

Вјетар ће бити слаб претежно сјеверних смјерова, пролазно умјерен сјеверозападни на сјевероистоку и истоку, а на југу до умјерен сјеверни.

Јутарња температура биће од 12 до 19 степени, а највиша дневна температура ваздуха од 25 до 33 степена Целзијусова.

У недјељу, 20. јуна, ујутру и током дана у већини предјела биће сунчано и веома топло уз малу дневну облачност, поподне промјенљиво облачно и вруће, понегдје и спарно вријеме.

Услова за ријетке слабе и краткотрајне пљускове ће бити на југозападу Крајине, а увече и у ноћи на понедјељак у Семберији и доњем Подрињу.

Јутарња температура биће од 13 до 20, а највиша дневна од 26 до 35 степени Целзијусових.

У понедјељак, 21. јуна, ујутру и током дана у већини предјела биће сунчано и вруће уз малу дневну облачност, поподне промјенљиво облачно, вруће и спарно. Израженији развој облака очекује се на крајњем истоку, па ће тамо бити могућности за по који краћи пљусак и грмљавину.

Јутарња температура од 15 до 21, а највиша дневна од 29 до 38 степени Целзијусових.

У уторак, 22. јуна, ноћ ће бити топла, на сјеверу и југу тропска, а температура неће пасти испод 20 степени Целзијусових. Ујутру и током дана у већини предјела биће сунчано и вруће уз малу дневну облачност. Поподне ће бити промјенљиво облачно, вруће и спарно.

Јутарња температура биће од 15 до 22, а највиша дневна од 30 до 38 степени Целзијусових.