latinica  ћирилица
18/06/2021 |  15:37 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Срамна црногорска резолуција удар на Србе и слободу мишљења

Усвајање резолуције о забрани негирања наводног геноцида у Сребреници, коју је усвојила Скупштина Црне Гори, није само удар на српски народ и Републику Српску већ представља удар на слободу мишљења и јавног говора, јер се њоме кажњавају сви они који би говорили супротно од наметнутих стереотипа о овом злочину, изјавио је Срни портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Мислим да није случајно што се сада у јавности појавила оваква резолуција у овом формату јер она кореспондира са временом када се у јавности појавио Извјештај Независне комисије о страдањима у Сребреници на челу које је био професор Гидеон Грајф - истакао је Ковачевић.

Очигледно је, оцијенио је Ковачевић, да је непријатељима нашег народа било потребно да врате уназад одмотавање клупка истине које је започело након што је на важне адресе у свијету упућен Извјештај комисије коју је предводио професор Грајф.

Он је нагласио да је у овом тренутку важно да се сви релевантни политички и друштвени фактори из Републике Српске окупе око осуде једног оваквог чина.

- Жао ми је што поново свједочимо ћутању опозиције из Републике Српске која ни сада не реагује. Ипак, сматрам то и очекиваним имајући у виду успјешну сарадњу са странком Демократска Црна Гора коју његује и којом се хвали ПДП. Јавно питам предсједника ПДП-а Бранислава Бореновића, који редовно објављује фотографије и хвали се пријатељством са Алексом Бечићем, чија је странка инсистирала и подржала ову резолуцију, да ли је био упознат о чињеници да ће њихови пријатељи усвајањем ове резолуције ускратити право нашем народу да говори истину и да се труди да цијелом свијету покаже да Срби нису 'геноцидаши' како нас све чешће називају - истакао је Ковачевић.