latinica  ћирилица
18/06/2021 |  16:26 ⇒ 20:31 | Аутор: РТРС

Бањалука: Почиње Свјетски куп у рафтингу

Свјетски куп у рафтингу биће одржан од 18. до 20. јуна уз учешће 15 тимова из шест земаља, који ће у мушкој и женској конкуренцији одмјерити снагу и умијеће на буковима Врбаса.
Руски рафтинг тим - Фото: СРНА
Руски рафтинг тимФото: СРНА

Рафтинг клуб “Кањон", Рафтинг савез Републике Српске и ријека Врбас угостиће више од 100 рафтера из Русије, Румуније, Мађарске, Летоније, Србије и БиХ.

Такмичиће се у четири дисциплине - слалом, спринт, Х2Х, и спуст, у категорији Р6.

Како су саопштили из Рафтинг клуба "Кањон", на Врбас су већ стигли Руси, који ће тренирати на буковима Врбаса, јер како кажу, желе из Бањалуке отићи са што више освојених медаља.

Добрим резултатима нада се и домаћа посада, бањалучки рафтинг тим Дајак клуб, који је протеклих мјесеци вриједно тренирао на Врбасу.

- Надамо се пласману у прве три екипе. Ту су јаке екипе из Русије, Мађарске и Румуније. Очекујемо и добар пласман и наше друге бх. екипе из Зенице. Увијек идемо да остваримо побједу, да се нађемо на побједничком постољу. Све ово је тек увертира у Свјетско првенство којем ће домаћин бити Бањалука, 2023. године - каже Драган Бабић, капитен посаде РК "Дајак клуб" Бањалука.

Трке у оквиру Свјетског купа почињу у суботу у девет часова на стази Бијели бук, а окончаће се у недјељу у 13 часова церемонијом додјеле медаља која ће бити одржана у РЦ Кањон у насељу Карановац.

Због овог престижног такмичења, доћи ће и до промјена режима саобраћаја на локалитету кањон Тијесно, на дијелу магистралног пута Карановац – Црна Ријека.

Саобраћај ће се у суботу 19.06.2021. на дионици пута Карановац – Црна Ријека на локацији одвијања такмичења, одвијати једном саобраћајном траком уз наизмјенично пропуштање возила, постављање прописане саобраћајне сигнализације и контролу од стране полицијских службеника МУП РС – Полицијска управа Бањалука, у терминима од 08. 00 до 13.00 часова и од 14.30 до 17.30 часова.

Такмичење је организовано уз поштовање свих епидемиолошких мјера прописаних од стране Института за јавно здравство Републике Српске.