latinica  ћирилица
18/06/2021 |  16:53 ⇒ 17:05 | Аутор: СРНА

Којић: Црногорска резолуција - срамотна

Породице српских жртава рата у Сребреници поручују да је срамотна и тенденциозна резолуција о Сребреници донесена у парламенту Црне Горе, те да је овакав однос према Србима и српским жртвама постао катастрофалан.
Сребреница - Фото: РТРС
СребреницаФото: РТРС

Ове породице, које су данас осудиле доношење резолуције о Сребреници у парламенту Црне Горе, оцјењују да је ово само почетак онога што се већ одавно припрема, а то је наметање закона о негирању геноцида, рекао је Срни предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила из Сребренице Бранимир Којић.

Он је истакао да је сада свима јасно зашто је суд у Хагу пожурио да неправедно осуди генерала Ратка Младића.

Којић је нагласио да разни бјелосвјетски ликови на лажима о страдању једног народа зарађују енорман новац.

- Тражимо да Мило Ђукановић буде проглашен персоном нон грата у Републици Српској, јер такав човјек не би смио да долази ни близу, а поготово не у Сребреницу - поручио је Којић.

Он пита зашто се нико из међународних организација није огласио по питању све већег броја откривених имена особа које немају везе са страдањем у Сребреници 1995. године, а имају нишане у Поточарима, међу којима су и нишани оца директора меморијалног центра Емира Суљагића, чији је отац подлегао ранама у децембру 1992. године након напада на братуначко српско село Бјеловац.

Којић је апеловао да се сви српски политичари у БиХ, Србији и региону активније позабаве питањем маргинализовања српских жртава.

Скупштина Црне Горе изгласала је синоћ резолуцију о забрани негирања наводног геноцида у Сребреници. За њено усвајање гласало је 55 посланика, против је било 19, а уздржано седам.