latinica  ћирилица
19/06/2021 |  08:18 ⇒ 15:32 | Аутор: РТРС

Дјеца са Космета данас у Српској (ФОТО)

У етно-селу "Станишићи" код Бијељине данас ће бити дочекана српска дјеца са Косова и Метохије која ће, у оквиру пројекта бањалучког Одбора за помоћ Србима на Космету, седам дана боравити у Републици Српској.
Дјеца са Косова у посјети Српској - Фото: РТРС
Дјеца са Косова у посјети СрпскојФото: РТРС

Више стотина дјеце кренуло је јутрос из Косовске Митровице за Републику Српску, а у етно-селу "Станишићи" дочекаће их и пожељети им добродошлицу предсједник Одбора Милорад Арлов са делегацијама општина домаћина.

Фото: РТРС

Из Одбора за помоћ Косову и Метохији најављено је да се долазак очекује између 13.00 и 14.00 часова.

Након дочека и добродошлице, дјеца и пратиоци ће кренути у Приједор, Прњавор, Челинац, Језеро, Брод, Шамац, Пелагићево, Брчко и Милиће, гдје ће код породица својих вршњака боравити седам дана.

Дјеца са Косова и Метохије која су гости града Требиња допутоваће у недјељу, 20. јуна, преко Вишеграда.

- За дјецу и младе са потешкоћама у развоју у пратњи родитеља из Удружења родитеља `Подржи ме` Косовска Митровица који су гости Одбора, а који путују у Приједор, дочек и ручак сутра у 12.00 часова у порти Цркве Успења Пресвете Богородице у Брчком организује Српско просвјетно и културно друштво /СПКД/ `Просвјета` Брчко и парохија Брчанска - наводи се у саопштењу.

Госте уз Удружења родитеља "Подржи ме", за које Одбор уз спонзоре припрема посебан програм боравка у Републици Српској, осим домаћина у Брчком, дочекаће и предсједник Одбора Милорад Арлов.

Ово је девети пројекат "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске", који од 2012. године организује Одбор за помоћ Косову и Метохији.