latinica  ћирилица
19/06/2021 |  13:25 | Аутор: СРНА

Километарске колоне према мору

На путевима у Хрватској према мору створене су километарске колоне возила, а гужве су и на границама на уласку у земљу.

Из Хрватског ауто-клуба наводе да је колона возила из смјера Бузина на загребачкој обилазници дуга око два километра, а из смјера Јанкомира око пет километра.

Појачан је и улазак на аутопут у Лучком у смјеру мора, а због густине саобраћаја успорено се и на дионици до Оточца.

Због саобраћајних несрећа на Јадранској магистрали у мјесту Шмрика и на ауто-путу ка мору између чворова Карловац и Новиград у смјеру Дубровника вози се наизмјенично, једном коловозном траком.

Повремене сметње, вожња у колони или краћи застоји због веће густине саобраћаја могући су и на појединим дионицама Јадранске магистрале на прилазима туристичким центрима и мјестима, Крчком мосту, ријечкој обилазници на чвору Матуљи и на дионици Истарског ипсилона између чворова Лупоглав и Церовље.

На граници са БиХ за улаз у Хрватску чека се око 30 минута, док се на граници са Србијом чека више од сат времена, а највеће гужве су на граници са Словенијом.

Хрватска полиција овог викенда проводи велику акцију у саобраћају која је усмјерена првенствено на вожњу под утицајем алкохола и дрога.

Полиција је подсјетила да се казне за вожњу под дејством алкохола или под утицајем дрога крећу од 700 до 20.000 куна, као и да је запријећена казна затвора до 60 дана.