latinica  ћирилица
19/06/2021 |  13:30 ⇒ 13:31 | Аутор: РТРС

Кошарац уручио донацију Православном духовном центру у Мркоњићима

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац посјетио је данас Православни духовни центар у Мркоњићима, родном селу Светог Василија Острошког и уручио личну донацију за наставак изградње овог ходочасничког комплекса.
Кошарац - посјетио је данас Православни духовни центар у Мркоњићима - Фото: СРНА
Кошарац - посјетио је данас Православни духовни центар у МркоњићимаФото: СРНА

Током сусрета са игуманијом Павлом, Кошарац је уручио донацију за наставак изградње овог духовног центра, који ће ускоро дочекати прве ходочаснике и туристе, али и монахиње.

- Са великим задовољством одлучио сам да јубиларну новчану награду, коју сам недавно добио на име десет година радног стажа у институцијама БиХ, донирам за наставак изградње нашег православног духовног центра. То је мој симболични допринос изградњи овог комплекса у славу једног од најпоштованијих православних светитеља - рекао је Кошарац.

Он је обишао радове на изградњи Духовног центра, у оквиру којег се, поред постојеће Цркве Светог Василија, гради низ објеката и пјешачке стазе које ће походити вјерници и поклоници овог светитеља.

- Почетком године први пут сам посјетио овај величанствени комплекс, који ће бити понос овог светог мјеста, Требиња, херцеговачке регије, цијеле Републике Српске и вјерујућег православног народа. У годинама пред нама он ће постати мјесто окупљања, сабирања и поклањања светитељу - нагласио је Кошарац.