latinica  ћирилица
19/06/2021 |  15:13 ⇒ 15:16 | Аутор: СРНА

Које су фирме у власништву Горице и Игора Додика?

С обзиром на учестало понављање и преношење нетачних и непровјерених информација које је пласирао градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, а у жељи да јавност информишу транспарентно и истинито, Горица и Игор Додик обратили су се свим грађанима и медијима саопштењем за јавност у којем су навели тачан број компанија чији су власници.
Милорад Додик са кћерком и сином - Фото: РТРС
Милорад Додик са кћерком и синомФото: РТРС

У саопштењу се наводи да су у власништву Горице Додик компаније Агапе Бањалука, Агро воће Александровац и Глобал Либерти Лакташи, а у власништву Игора Додика Фруит еко Градишка и Глобал Либерти Лакташи.

- Градоначелник Бањалуке посљедњих дана континуирано износи нетачне податке у вези са бројем компанија у нашем власништву, те намјерно креира погрешну и искривљену слику, изазивајући тиме негативне емоције и перцепцију грађана у вези са нама и нашим породицама. Како би јавност располагала тачним и правно ваљаним информацијама навели смо имена компанија које су у нашем власништву - истиче се у саопштењу које су потписали Горица и Игор Додик.

Они су нагласили да ће, уколико се и након ове транспаренте објаве истинитих података, настави за изношењем нетачних и непровјерених информација бити приморани да истину заштите судским путем, након које ће средства из тужбе донирати у хуманитарне сврхе.