latinica  ћирилица
19/06/2021 |  19:47 ⇒ 20:01 | Аутор: СРНА

"СНСД није спреман да будемо дио било какве фарсе"

Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас да је та странка заинтересована за преговоре у вези са Изборним законом БиХ, али не и да подржи било какву реформу у том погледу.
Милорад Додик - Фото: Тwitter
Милорад ДодикФото: Тwitter

- Нисмо спремни да будемо дио било какве фарсе које се ту прави - рекао је Додик у Лакташима.

Он је додао да је јако битно питање да ли има политичког договора на том плану, те да прича о проблему "Сејдић-Финци" траје јако дуго.

Додик је истакао да је важно питање на том плану избор чланова Предсједништва у ФБиХ.

- Логично је било да се тамо Бошњаци и Хрвати договоре како ће то ријешити и да се ми у Републици Српској не бавимо тиме. Нас интересује Дом народа Парламента ФБиХ у смјеру да се тамо бирају истински представници Срба и помогну у животу својих локалних заједница - рекао је Додик.

Он је оцијенио да није оптимиста да ће ствари у ФБиХ у вези са Изборним законом бити ријешене, упркос одређеним покушајима странаца.

- Како год, Српска никад у вези с тим неће пристати да иде у симболичке промјене везане за нека техничка питања. Ако нема цјеловите реформе изборног законодавства, онда не видим разлога да неким поправкама угрозимо читав систем - нагласио је Додик, који је и српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ.

Он је додао да изборни систем мора бити власништво политичких фактора у БиХ, а никаквих странаца.

- Имамо довољно памети овдје да допринесемо изборној реформи и створимо услове за фер изборе - рекао је Додик.