latinica  ћирилица
20/06/2021 |  08:00 ⇒ 09:48 | Аутор: РТС

Угашен пожар у фабрици "Слобода"

Пожар у чачанској фабрици "Слобода" је угашен, након синоћње снажне експлозије. Извршена су два извиђања од стране ватрогасне јединице компаније "Слобода" и од Сектора за ванредне ситуације.
Чачак-експлозија - Фото: Screenshot
Чачак-експлозијаФото: Screenshot

Ноћас није било детонација. Видно је присуство полиције, паркирана су два ватрогасна возила, а беспилотне летјелице надлетале су круг фабрике, јавља РТС.

- Пожар је локализован, угашен и за сада нема назнака да ће се нешто ново догодити, али ми смо предузели све потребне мјере - рекао је замјеник градоначелника Чачка Мирослав Петковић за РТС.

У магацинском простору фабрике "Слобода" у Чачку синоћ око 20 часова дошло је до експлозије. Том приликом лакше су повријеђена три радника, углавном су то ситне посјекотине највјероватније усљед пуцања стакла.

Евакуисано је укупно 350 грађана који живе у оближњим насељима. У хотеле је смјештено 11 породица, односно тридесетак грађана, међу којима је и седморо дјеце.

Град је организовао пункт за прихват становника који су изразили потребу за евакуацијом, а немају други смјештај код рођака или пријатеља. Градоначелник истиче да су сви хотелски капацитети резервисани.

Неки од грађна који су ноћ провели у градским хотелима, вратили су се у своје домове.

Oд силине детонација попуцала су стакла на прозорима појединих кућа које су најближе фабрици. 

Улазак стручних екипа на терен омогућава се тек 24 сата након посљедње детонације.