latinica  ћирилица
20/06/2021 |  12:24 ⇒ 13:43 | Аутор: Агенције

Вучић: Резолуција о Сребреници против виталних интереса српског народа

Предсједник Србије Александар Вучић оцијенио је, поводом недавно усвојене декларације о Сребреници у скупштини Црне Горе, да све што су урадили, урадили су против виталног интереса српског народа, стављајући му тако жиг геноцида.
Александар Вучић (фото:инстаграм/авбс) -
Александар Вучић (фото:инстаграм/авбс)

Вучић је, у изјави медијима након прославе Дана МУП-а, казао да у посљедњих годину и по дана свакога дана слуша оптужбе како се Србија некоме мијеша у унутрашње односе.

- Је ли та Сребреница у Црној Гори? Какве везе Сребреница има са Црном Гором? Што се они мијешају у нечије туђе односе? Ко смо ми да данас арбитрирамо између Турске и Јерменије, или Нијемаца и ког год хоћете нападнутог народа у Другом свјетском рату - упитао је предсједник Вучић.

Вучић је казао да је скупштина Црне Горе све што је урадила - урадила против виталног интереса српског народа.

- Реаговали смо мирно, ниједну увредљиву ријеч нисмо упутили. Никога од нисам поменуо нити ме занимају. Далеко им лијепа кућа, нека раде свој посао како год хоће. Мене занима да нашем народу, а ја сам предсједник Србије у којој ипак живи највећи број Срба, посебно оном у региону, кажем да подигне главу - истакао је он.

Вучић је рекао да разумије сву нервозу код бивших и садашњих властодржаца тамо, јер су, додаје, резултати ти који све говоре.

- Желим им да се што пре врате на пут боље економије, да се опораве, само их молим да не причају приче о пријатељству и братству. Не треба нам ништа од њих, који су ово урадили, без да некога обавијесте и да се обрате тим поводом - закључио је Вучић.