latinica  ћирилица
20/06/2021 |  13:11 ⇒ 13:46 | Аутор: Агенције

Бајага најављује слављенички концерт на Ташу

"Бајага и инструктори" ће ове године свој први, велики концерт пред београдском публиком, послије вишемјесечне паузе усљед Ковид-19 пандемије, одржати 16. јула на стадиону "Ташмајдан", који ће трајати два и по часа, а биће и гостију, најавио је Момчило Бајагић.
Бајага  (Фото:ATA Images/Antonio Ahel) -
Бајага (Фото:ATA Images/Antonio Ahel)

- Биће то на неки начин слављенички концерт, јер се музика враћа на мјесто гдје припада - пред публику. Концерт је на Ташу, што ми је много битно, јер је некако симболично. На Ташу смо почели и ово је сад неки нови почетак. Дај да опет крене добро као што је онда кренуло са Таша - рекао је Бајагић.

Од почетка пандемије Ковид, бенд је умјесто уобичајених неколико десетина концерата годишње, одржао свега три, али Бајагић није био беспослен, пошто је, између осталог, уз рад на музици за предстојећи филм Душана Ковачевића "Није лоше бити човек", као и за дјечију представу "Мачор у чизмама", са клавијатуристом Инструктора Сашом Локнером, био објавио и поменути албум, са пар нових међу неким поново снимљеним старим пјесмама.

Кад је бенд прошлог љета наступио на стадиону у Скопљу, гјде је због здравствених мјера умјесто 12.000 могло да дође само 3.000 посјетилаца, одсвирали су само за ту прилику своју стару пјесму на македонском језику "Песна против малери" јер, примјећује Бајага, "није била лоша да се разбију малери".

- Сад нам је највећи проблем репетоар, гомилу ствари морамо да свирамо. Али то су слатке муке. Имамо проблем као Ролингстонси са пјесмама. Десет морамо да свирамо, остале стално мијењамо и убацујемо. Некако ћемо да сабијемо то у два и по сата. Идеја је да на Ташу буде предгрупа, биће пар гостију, али нећу још да откривам ко - рекао је Бајага.

Бајагу и инструкторе овог љета, за сада, очекују наступи и 24. јуна на Арсенал фесту у Крагујевцу, 26. јуна на Љетној позорници на Палићу, 4. јула на "Данима Вајферта" у Панчеву и 14. августа на "ОК фесту" на Тјентишту.