latinica  ћирилица
20/06/2021 |  14:46 ⇒ 20:06 | Аутор: СРНА

У Брчком дочекана дјеца са потешкоћама у развоју са Космета

У порти Храма Успење Пресвете Богородице у Брчком данас је дочекана група дјеце и младих са потешкоћама у развоју са Косова и Метохије у пратњи чланова Удружења родитеља "Подржи ме" из Косовске Митровице, који ће у наредних седам дана боравити у Републици Српској у оквиру пројекта бањалучког Одбора за помоћ Србима на Космету.
Брчко - дјеца са Космета - Фото: РТРС
Брчко - дјеца са КосметаФото: РТРС

Предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов дочекао је госте са Космета у порти Храма.

Ручак у парохијском дому у Брчком за госте припремило је Коло српских сестара, брчанско Српско просвјетно и културно друштво "Просвјета" и парохија Брчанска.

Свих 50 гостију наставља даље пут за Приједор гдје ће до четвртка, 24. јуна, бити смјештени у хотел "Приједор" и биће посебни гости Одбора.

Одбору су за њихов долазак и боравак помогли Министарство омладине и спорта, Министарство трговине и туризма Републике Српске, као и град Приједор. Програмску подршку дала је јавна установа "Сунце" из Приједора, саопштено је из Одбора за помоћ Србима на Космету.

Гости са Космета бораве у Српској у оквиру пројекта "Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске", а захваљујући хуманости Републике Српске, Одбор за њих завршава ове године Дневни центар "Подржи ме-9.јануар" у Косовској Митровици.

У етно-селу "Станишићи" код Бијељине јуче је дочекано око 400 дјеце са Космета и њихови наставници који ће у оквиру овог пројекта седам дана боравити у локалним заједницама широм Републике Српске.

Пројекат "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске" од 2012. године реализује Одбор за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске.