latinica  ћирилица
20/06/2021 |  15:51 ⇒ 15:52 | Аутор: СРНА

Хеликоптерски сервис Српске јуче није имао ниједан лет

Хеликоптерски сервис Републике Српске демантовао је данас "нетачну и малициозну информацију коју су објавили поједини медији а у којој се наводи да је Светлана Ражнатовић из Београда за Бањалуку превезена хеликоптером у власништву Хеликоптерског сервиса Српске".
Хеликоптерски сервис Републике Српске - Фото: РТРС
Хеликоптерски сервис Републике СрпскеФото: РТРС

У саопштењу се наводи да хеликоптери из флоте Хеликоптерског сервиса Српске јуче нису имали најављен, нити извршен ниједан лет у било које сврхе а нарочито не за потребе транспорта Светлане Ражнатовић.

- Једини лет изведен јуче, био је лет приватним хеликоптером компаније Balkan Helicopters, која је регистрована у Републици Србији као Heli taxi - Charter flights компанија, и Светлана Ражнатовић је превезена хеликоптером наведене компаније типа Р 66 регистарске ознаке YU HMS којим је управљао пилот Александар Савић - наглашава се у саопштењу.

Из Хеликоптерског сервиса истичу да је ријеч о приватном међународном лету који се може извршити само уз одговарајућу најаву, тако да је објављена информација да је лет извршен хеликоптером Хеликоптерског сервиса Српске је у потпуности нетачна и малициозна.

- Ово је, нажалост, нечастан покушај појединих медија да баце сјену на рад Хеликоптерског сервиса Српске, чији су припадници 17. и 18. јуна, учествовали у операцијама гашења пожара у Требињу, извршавајући задатке за потребе грађана Републике Српске, због чега Хеликоптерски сервис првенствено постоји. Није јасно, међутим, због чега се овако једноставно провјерљиве информације пласирају у јавност без претходног тачног увида у стварне чињенице - наводи се у саопштењу.