latinica  ћирилица
20/06/2021 |  16:55 ⇒ 16:55 | Аутор: СРНА

Вишковић: Градоначелник Бијељине није упратио неке ствари или се није информисао

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да је Влада, преко ресорног Министарства пољопривреде, прије три године Граду Бијељина пребацила 800.000 КМ за експропријацију земљишта за потребе градње Дринског насипа.
Бијељина - након састанка - Фото: РТРС
Бијељина - након састанкаФото: РТРС

Вишковић је рекао да градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, откад је на власти, неке ствари можда није успио да упрати или да се информише.

- То нема везе са било каквим амандманима или са локалном скупштином. То је новац који је дошао на рачун Града прије три године и молим Вас да неке ствари разумијемо - рекао је Вишковић, демантујући погрешне податке које је изнио градоначелник Бијељине а у којима је изнио оптужбе на рачун републичких институција.

Кад је ријеч о Бањи Дворови, Вишковић је нагласио да је одлуком Градског штаба за ванредне ситуације, она убачена у систем ковид одјељења кад је епидемиолошка ситуација у граду то захтијевала.

- Ми смо, уважавајући тај моменат, на Управом одбору Комензационог фонда донијели одлуку, за коју мислим да је већ реализована, да се Бања обештети са 200.000 КМ, јер није могла да редовно обавља своје фунцкије, да прима госте и пацијенте - објаснио је Вишковић.

Он је нагласио да Влада Републике Српске апсолутно свој посла дио ради више него одговорно, те да су Петровићеве оцјене апсолутно не стоје.

Вишковић је рекао да је народни новац и буџет Града Бијељина, јер ни то није ничија очевина или власништво, те да су народни и пројекти.

Све што републичка власт уради у овом граду, додао је Вишковић, од ауто-пута, водовода, школе, дворане, вртића, све су то народни пројекти.

Премијер је позвао градоначелника Бијељина да у толерантном, поштеном и искреном односу граде сарадњу у наредном периоду и да убудуће користи тачне податке.

- Разговарао сам са градоначелником неформално на комеморацији бившем градоначелнику Бијељине Мићи Мићићу и тада сам стекао утисак да ћемо имати коректну сарадњу. Што се мене тиче, имаћемо је, без обзира на чињеницу да је данас јавности представљено нешто дијаметрално супротно од онога што је заправо било на састанку - истакао је Вишковић.

Он је додао да је на састанку чак била и пријатељска атмосфера.

- За све ствари које су тамо постављене имамо начина како да их ријешимо и тако ћемо их и рјешавати. Позивам градоначелника да то радимо - рекао је Вишковић.

Према његовим ријечима, Влада и премијер нити управљају сточном пијацом нити било којом другом пијацом у Бијељини.

- То је акционарско друштво и мало је дегутантно кад наши грађани чују да Влада управља сточном, кванташком или неком другом пијацом, а не знам ни гдје се налази. Без обзира на све то, даћу допринос да се то питање ријеши - рекао је Вишковић.