latinica  ћирилица
20/06/2021 |  17:21 ⇒ 17:21 | Аутор: РТРС

Створени услови да ове године почну радови на ауто-путу

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас у Бијељини да ће сав новац за пројекте као што су изградња ауто-пута и дрински насип, што се тиче извођења радова, обезбиједити Република Српска и да су створени сви услови да у овој години могу да почну радови на ауто-путу.
Додик у Бијељини - Фото: РТРС
Додик у БијељиниФото: РТРС

- Сав новац који иде за пројекте ауто-пута, за дрински насип, везано за извођење радова, обезбиједиће Република. Град Бијељина је само на питањима ауто-пута био у функцији када је додјељивао земљиште. То њима припада и хвала им за то - рекао је Додик након састанка са руководством града Бијељина, на којем су учествовали и предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и предсједник Владе Радован Вишковић.

Додик је рекао да се види према саставу делегације да су веома вољни да испитају све оно што је до сада урађено и да те пројекте подстичу.

- Све оно што смо раније договарали, постоји. Свако треба да уради свој дио посла и свако треба да то уради ефикасно и брзо - навео је Додик.

Он је рекао да Република Српска тачно зна гдје ступа и како реализује одређене пројекте.

Додик је нагласио да су незаобилазне теме "пројекти који мијењају карактер живота овдје, а то је ауто-пут, дрински насип, неки инфраструктурни објекти као што је спортска дворана".

- И ми смо ту укључени. Мислим да су створени сви услови да у овој години можемо да почнемо радове на ауто-путу, чули сте да је ријешено 95 одсто имовинских односа. Седамдесет одсто је ријешено на траси од Бијељине до Брчког. То је динамика и нешто што се дешава. Ми смо овдје дошли као људи из извршне власти и тако се односимо и према овом граду. Ниједан пројекат није заустављен, ни елиминисан. Све функционише како то предвиђа Устав и закон, али те неке политике и остало, то нека свако ради што мисли да је у оквиру њега - истакао је Додик.

Он је додао да приходи из индиректних и директних пореза расту и да ће расти приходи и у овој локалној заједници.

- Ми смо чули овдје јадиковање у смислу да нема новца и тако даље, осим за неке дубиозе које су од раније познате, али то је њихова ствар, ми не можемо на то да утичемо. Ту смо, подржавамо пројекте, радимо заједно, хвала градоначелнику за гостопримство - рекао је Додик.