latinica  ћирилица
20/06/2021 |  19:08 ⇒ 20:14 | Аутор: СРНА

Што прије ријешити одређене претпоставке за велике инвестиције у Бању Дворови (ВИДЕО)

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да што прије треба ријешити неке претпоставке како би се у Бањи Дворови десио велики инвестициони захват, који би јој омогућио да се на најбољи могући начин искористи термална вода и нагласио да су институције спремне да у наредних неколико година у овај комплекс уложе до 50 милиона КМ.
Додик у Бањи Дворови - Фото: РТРС
Додик у Бањи ДворовиФото: РТРС

- Идемо заједно, потребно је да град учини неке своје кораке - рекао је Додик приликом посјете Бањи Дворови.

Додик је нагласио да ова бања има изграђен имиџ, као и људе који су оспособљени и вриједни и који упорно раде.

- Без обзира на све тешке околности, ти људи су остали ту - истакао је Додик.

Директор Бање Дворови Милорад Зекић изјавио је да је захвалан званичницима Републике Српске на подршци иницијативама које менаџмент ове установе заступа већ три године, а то је да власничка структура Бање мора да се промијени.

Он је изразио задовољство због данашње посјете високих званичника Републике Српске Бањи Дворови, као и за пружену подршку.

Зекић каже да Бања Дворови не може више да ради на овакав начин.

- Имајући у виду позицију бање и то да се налази на тромеђи Србије, Хрватске и БиХ, ми смо значајне капацитете попуњавали прије свега пацијентима из Србије и Хрватске. Жеља нам је да се то врати, али се морају створити сви предуслови да то нормално функционише - рекао је Зекић након разговора са предсједником Републике Српске Жељком Цвијановић, премијером Радованом Вишковићем и српски чланом и предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком.

Он каже да заједнички треба реализовати ову активност у доброј слози са градоначелником и предсједником Скупштине града, а на задовољство суграђана и свих становника регије