latinica  ћирилица
20/06/2021 |  19:21 ⇒ 19:21 | Аутор: СРНА

У Болницу "Свети врачеви" стиже нова опрема за бољу дијагностику

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић најавио је данас да ће у бијељинску Болницу "Свети врачеви" стићи нова опрема, која укључује ЦТ скенер и магнетну резонанцу, што ће омогућити добру дијагностику.
Цвијановић, Вишковић и Максимовић - Фото: РТРС
Цвијановић, Вишковић и МаксимовићФото: РТРС

- Морамо што више пара да улажемо у превентиву да не долазимо у позицију да лијечимо. Ако корона може да нас научи неким стварима онда је то превентива. Са нивоа Владе ћемо покренути акцију за превентивне прегледе - рекао је Вишковић у Бијељини, који је данас са предсједницом Српске Жељком Цвијановић разговарао са руководством бијељинске болнице.

Он је истакао да руководство Српске дијели задовољство са здравственим радницима што је епидемиолошка ситуација под контролом, те што је број обољелих значајно мањи.

- Међутим, дијелим мишљење и директора бијељинске болнице да се ми већ сад морамо припремити за наредне дане не знајући да ли ће припремљени капацитети бити потребни - рекао је Вишковић.

Он је навео да ће у овој здравственој установи бити ојачани кисеонички доводи и повећан број лежајеве.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је бијељинска болница срце живота ове регије и да је стање у здравству неупоредиво боље од када је изграђена.

Она је поручила да је захвална на оном што раде људи у здравственом сектору, а посебно оном што су урадили у току пандемије.

Цвијановић је исказала захвалност и Влади Српске која је интервенисала када је у питању здравствени сектор, али и подршком привреди да се не угасе радна мјеста и локалним заједницама којима је надомјестила средства које су изгубиле усљед смањених прихода.

Она је указала да то посматра као велики потенцијал Републике Српске - прво онај људски, стручни, па патриотски и наравно институционални.

- Ми смо озбиљна заједница иако смо малобројни у односу на неке велике и многољудне заједнице и увијек сам поносна када препознам тај капацитет који улажемо, свако као појединац и наравно институције са своје стране и заједно са намјером да превимо бољи амбијент - рекла је предсједница Српске.

Она је навела да подржава оно што је видјела у болници у Бијељинии.

Директор Болнице "Свети врачеви" Златко Максимовић је поручио да вјерује да ће сви заједно направити све да корисници услуга имају што бољу здравствену заштиту.

- На састанку сам пренио даи мамо одређену опрему која је застртарјела, да треба улагати у возни парк и неке друге проблеме. Ми већ поправљамо финансијско стање и битно је да имамо план - рекао је Максимовић.