latinica  ћирилица
20/06/2021 |  19:28 ⇒ 20:21 | Аутор: РТРС

Брчаци угостили дјецу са Космета (ВИДЕО)

Група дјеце и младих са потешкоћама у развоју са Косова и Метохије у пратњи чланова Удружења родитеља "Подржи ме" из Косовске Митровице дочекани су и угошћени у порти храма Успење Пресвете Богородице у Брчком.
Брчко - дјеца са Космета - Фото: РТРС
Брчко - дјеца са КосметаФото: РТРС

Они ће наредних седам дана боравити у Републици Српској у оквиру пројекта бањалучког Одбора за помоћ Србима на Космету.

Највећа подршка Србима на Космету стиже из Републике Српске, и то је за њих људскост која нема цијену, поручиле се српске породице са Космета приликом дочека у Брчком.

- За ову дјецу је веома важно да осјете топлину да су овдје драги гости, да осјете да су дио Републике Српске, јер је њима потребна свака врста помоћи - рекла је Мира Вучетић из Зубиног Потока.

- Ми смо тражили подршку и добили смо је у Републици Српској, било то да је у Приједору, Брчком, Бањалуци, гдје смо заиста као и на Косову и Метохији - истакла је Иванка Ракић, предсједница Удружења "Подржи ме" из Косовске Митровице.

Активисткиње Кола српских сестара припремиле су заједно са брчанском Просвјетом и Српском црквеном општином ручак за дјецу и њихове родитеље са Космета. Ручак, препун љубави, кажу организатори.

- Ми смо данас пресрећни, јер смо могли да угостимо дјецу с посебним потребама која долазе са Косова. Све што смо припремили за њих, припремљено је са много љубави - нагласила је Славојка Иљић, предсједница КСС "Мајка Јевросима", Брчко.

Љубав, топлина и лијепа ријеч је оно што је овој дјеци итекако потребно, кажу у Одбору из Републике Српске за помоћ Србима на Космету. Истичу да им је потребно и материјално помагати, па се у ту сврху у Косовској Митровици гради Дневни центар за помоћ овој дјеци.

Милорад Арлов, предсједник овог одбора, истакао је да су Срби на Косову за њих највећа светиња, уз све оне светиње које српски народ има на Косову и Метохији.

Након ручка, гости су наставили пут Приједора гдје ће боравити четири дана.